DUGNAD – for artister uten lønn

Koronaviruset rammer oss alle hardt. Først og fremst de som blir alvorlig syke eller dør. Men dette rammer også de av oss som plutselig står igjen uten inntekt, og som ikke kan lene seg tilbake på oppsparte midler eller familie. Klubbene er stengt, ansatte permittert, og konserter, klubber og eventer er avlyst. Mange av Oslo´s artister og DJ´s er dermed satt i en svært uheldig økonomisk situasjon med manglende inntektsgrunnlag. Absolutt ALLE spillejobber er kansellert i lang tid fremover.

Artister flest er i utgangspunktet lavtlønte, driver virksomheten sin gjennom enkeltpersonforetak og har ikke de samme rettighetene som de fleste andre bransjer. Mange som til vanlig er opptatt med å spre musikk, dans og glede rundt om i byen vår er nå i en fortvilet situasjon.

I kunstnerisk og teknisk samarbeid med klubbene JÆGER, THE VILLA og BLÅ, og platebutikken Baklengs ønsker vi å bidra med støtte til artistene innen elektronisk undergrunns dansemusikk som trenger det mest. Og hva er bedre enn i den anledning enn å kunne tilby våre kjære artister rett hjem i din egen stue! Vi holder selvfølgelig en digital meters avstand og byr dermed på elektroniske konserter, dj-sett, tech-prat, intervjuer og annet audiovisuelt innhold på nett.

HVER DAG kl 20:00 vil vi slippe nye videoer slik at du og dine kan danse litt og få opp humøret i egen karantenetilværelse. Første sending LØRDAG 14 MARS.

Vi håper i første omgang at du som lytter/seer bidrar med en «inngangsbillett» eller to til vår kampanje.

Andre betalingsløsninger vil komme fortløpende. Alle bidrag fra publikum vil gå UAVKORTET som honorar/støtte til artister som trenger stønad for å komme seg gjennom denne tiden. Vi oppfordrer også bedrifter til å bidra med støtte!

Vi håper du som musikknyter ønsker å være med på DUGNAD!

Vi oppfordrer også andre byer til å gjennomføre lignende prosjekter!!

Musikalsk hilsen;
OsloClubCast, Jaeger, The Villa, Blå og platebutikken Baklengs.

MERK! 

Det er ikke samsvar mellom artistene som opptrer, og artistene som mottar stønad, da mange av de mer anerkjente artistene heldigvis klarer seg fint gjennom situasjonen men ønsker å bidra kunstnerisk. All donasjon (billettinntekter) vil fordeles månedlig likt mellom søkere med stort behov for hjelp.

Søknadsskjema finner du HER